Uitnodiging voor fairtrade drinken en eten na de Pinksterdienst Uitnodiging voor fairtrade drinken en eten na de Pinksterdienst

De Werkgroep Groene Kerk van de Protestantse Gemeente Tiel heeft sinds september 2016 een aanloop gemaakt om zich in te zetten voor duurzaamheid binnen onze kerkelijke gemeente.
Ook bewust leven – in woord en daad- voor het klimaat en milieu is een groot aandachtspunt voor Groene kerk.

Nu willen wij als werkgroep van de PGTiel samen met de H. Suitbertusparochie de duurzaamheid vormgeven door een eerste “duurzaamheid-activiteit” te organiseren op Pinksterzondag 4 juni na de dienst in de St. Maarten.
Als geloofsgemeenschap kun je met duurzaamheid heel veel kanten op. De zorg voor de schepping waarin wij mogen leven is geen zorg van alleen een werkgroep, maar is de verantwoordelijkheid van ons allemaal. De keuze maken voor eerlijke koffie van de koffieboeren is  een begin en zo gaan we starten met kleine haalbare stappen, onder meer door  het gebruik van fairtrade producten.
Daarom ontmoeten we elkaar na de dienst bij de koffie, en/of thee of fris.

De werkgroep Groene kerk is op zoek naar enthousiastelingen die voor bij de koffie iets lekkers willen bakken. Het geeft niet wat: boterkoek, cupcakes, appeltaart of koekjes. Noem maar op………..alles
is welkom. Help ons om de koffie tafel te vullen met heerlijkheden. Het zal leuk zijn om het recept er bij te leggen. Zo ook voor de catering: Denk aan eigengemaakte broodjes of eigen gebakken brood.
Voor de verkoop is er eigengemaakte jam,  Bommelsap en naar verwachting verkoop aardbeien.
De Wereldwinkel zal er ook staan  met zijn Fairtrade producten.
Genoeg om niet met lege handen naar huis te gaan.

Mocht je het leuk vinden om te bakken dan horen we dat graag.
Bel voor informatie naar 0344-621088 Sjaan van der Werk.

We hopen van harte om u/jou daar ook te zien.

Namens de werkgroep Groene Kerk Tiel