Jeugdwerk Protestantse Gemeente Tiel Jeugdwerk Protestantse Gemeente Tiel

De kerk is ook een plek voor kinderen en jeugdigen.
Zij hebben hun eigen belevingswereld. Wij proberen daarbij aan te sluiten en hen handen en voeten te geven om uiting te geven aan hun geloofsbeleving .
Onze gemeente verzorgt allerlei activiteiten voor verschillende leeftijden.

Voor de allerkleinsten is er de kindercrèche. Maar eenmaal groot genoeg om deel te nemen aan de eredienst vieren ze die op hun eigen manier mee.
Tijdens de dienst is er een kort moment waarop het thema van de dienst wordt uitgelegd door de predikant. Daarna gaan de kinderen naar hun eigen ruimte en gaan ze met het thema aan de slag.

Een paar maal per jaar zijn er ook thema diensten, speciaal voor de kinderen, zoals Sint Maarten of het Kerstfeest.

Andere activiteiten die voor kinderen en jongeren worden georganiseerd zijn het kinderleerhuis, kinderkoor, theater, bijbelkring, tienergroep, filmavonden en een praatgroep voor jongeren.

Jeugdwerkfolder 2017-2018

De folder met alle activiteiten (en dat zijn er VEEL) is uitgekomen. Alle activiteiten voor de eerste helft van seizoen 2017-2018 staan hierin vermeld. Ook alle contactpersonen staan bij ieder onderdeel vermeld. Voor alle specifieke vragen kunt u terecht bij de genoemde contactpersonen. Voor algemene vragen kunt u terecht op dit emailadres.
Klik op het plaatje voor de folder.

Update4spirit Update4spirit

Als Update4spirit willen we samen 1 keer in de maand bij elkaar komen. We gaan samen eten en ondertussen dagen we elkaar uit d.m.v. gesprek en creativiteit om meer te weten te komen over onszelf, over anderen, over het leven en het geloof.
Voor wie: jongeren 12 t/m 17 jaar
Waar en wanneer: in overleg met de groep vanaf 18.00 uur bij Corry thuis
Contactpersoon en opgave: Corry Spies

Meet&eat 18+ groep Meet&eat 18+ groep

Voorheen heette deze groep een praatgroep en deze groep komt al een aantal jaren bij elkaar. Wil je je ook aansluiten bij deze groep, en ben je 18+? Dan ben je van harte welkom. We eten eerst met elkaar en gaan daarna met elkaar in gesprek over geloof en leven.
Waar en wanneer: data in overleg, vanaf 18:00 uur bij Corry
Contactpersoon en opgave: Corry Spies

Beleidsplan jeugdwerk Tiel

Kinderen en jongeren zijn belangrijk. Op allerlei manieren wordt geprobeerd om jongeren actief te betrekken bij het “gemeente-zijn”. Hoe we jongeren betrekken bij kerk en geloof levert ook voortdurend vragen op.

Dit is de inleiding van het "beleidsplan jeugdwerk Tiel" dat is gemaakt door de taakgroep jeugd en gezin. U kunt het beleidsplan HIER vinden.

Jeugdorkest

Met het jeugdorkest maken we samen muziek bij bijzondere kerkdiensten.

lees meer ยป