Kerstattentie Kerstattentie

Elk jaar wordt er met kerst namens de kerken in Tiel een fruitmand gebracht naar de mensen die deze periode in het ziekenhuis moeten doorbrengen of in het verpleeghuis Vrijthof.
Een week voor de kerst gaan een aantal vrijwilligers de jaarlijkse kerstattentie rondbrengen namens de Protestantse Gemeente Tiel bij de bewoners van verpleeghuis Vrijthof en aan de patiënten van het ziekenhuis Rivierenland. Dankzij bijdragen van de kerken van de afdeling West – Betuwe is het mogelijk om op elke afdeling van Vrijthof, afdeling Westerhof en afdeling de Schakel kerstmanden te vullen en rond te brengen. Deze is gevuld met feestelijke lekkernijen. De patiënten van het Rivierenland ziekenhuis die met de feestdagen in het ziekenhuis moeten blijven krijgen een chocoladeverrassing en op de kinderafdeling worden de kinderen verrast met een knuffelbeest. Deze attenties worden bijzonder op prijs gesteld door de patiënten en als een persoonlijke groet ervaren van de kerk waarmee men zich verbonden voelt.