Petra Teerink Petra Teerink

Mijn naam is Petra Teerink en ik ben getrouwd met Bert. Door de week werk ik bij Regio Rivierenland en verantwoordelijk voor de informatievoorziening. In mijn vrije tijd beluister ik (orgel) concerten, bezoek graag de Kirchentage van de Ev. Kerk in Duitsland en ben een paar keer in Taizé geweest. Ook geniet ik van de contacten in Kühlungsborn. En ja, ik mag graag een goed boek lezen. Of lekker uitwaaien bijvoorbeeld langs de kust.

Vanaf 2006 was ik ouderling binnen de wijkgemeente Schaepmanstraat. Bij onze bevestiging kregen we een “verrekijker” als symbool om de pastorale nood bij de gemeenteleden te bespeuren en daar ook wat mee te doen. Dat is een verantwoordelijkheid voor ons allen. In die periode heb ik ervaren dat de kerkenraad In de gemeente werkzaam is en niet daarboven. Twee jaar geleden ben ik daarmee gestopt. Via contacten met het jeugdwerk begin ik nu weer aan een stukje kerkenwerk.

Sinds kort (januari 2016) ben ik opnieuw jeugdambtsdrager, nu samen met Margriet en Anneke. Daar ging een diepgaand gesprek over zorg om onze gemeente aan vooraf en vooral de voortgang van het jeugdwerk. We deelden dezelfde mening en hadden dezelfde vragen: Hoe houden we het jeugdwerk levendig, wat kunnen wij van de jeugd leren en wat kan onze gemeente voor hen betekenen?

Geloof is voor mij een levenshouding geworden. Geloof is naastenliefde, verantwoordelijkheidsbesef en dienstbaarheid. De vorm waarin we dat doen is een hulpmiddel. Die (kerk-)vorm mag nooit doel op zich worden. Ik ben lid van de kerkenraad, maar vooral lid van de gemeente, die meer een gemeenschap moet worden. Dan hebben we veel aan elkaar. Daarop mag u mij altijd aanspreken.