Van de voorzitter - na pasen Van de voorzitter - na pasen

NA PASEN...
Het zal in alle vroegte zijn – als toen.
De steen is weggerold. Ik ben uit de grond opgestaan.
Mijn ogen kunnen het licht verdragen.
Ik loop en struikel niet. Ik spreek en versta mijzelf.
Mensen komen mij tegemoet – wij zijn in bekenden veranderd.

1e vers uit: ‘Dan zal ik leven’ , Huub Oosterhuis

Dit eerste vers uit het gedicht: ‘Dan zal ik leven’, heeft me geraakt. De stille week voor Pasen was een week vol tegenstellingen. Een week waarin wij ons aan het voorbereiden waren op het feest van de bevrijding van Pasen én een week waarin we een beklemmende angst konden voelen door de terreurdaden in Brussel. Het komt nu wel heel dicht bij. In wat voor wereld leven we is de vraag die ik dan vaak aan mijzelf stel. En dan die laatste regel van dat Paasgedicht van Huub Oosterhuis …. Mensen komen mij tegemoet – wij zijn in bekenden veranderd. Door Pasen kunnen wij elkaar weer herkennen en ontmoeten als ‘medemens’.

Afscheid
We hebben duidelijke signalen gekregen dat het afscheid van de kerk aan de Schaepmanstraat momenteel te vroeg komt. Veel gemeenteleden zijn hier nog niet aan toe en zij hebben aangegeven niet te kunnen meedoen met dit afscheid. Als kerkenraad willen we uiteraard naar deze geluiden luisteren. Het afscheid van deze voor velen zo geliefde kerk wordt dan ook voorlopig uitgesteld.

Ontmoeting en gesprek
De kerkenraad wil graag op woensdagavond 11 mei a.s. in gesprek gaan met al die gemeenteleden die bezorgd zijn over de verdeeldheid die is ontstaan door het kerkenraadsbesluit over de sluiting van kerkgebouwen. Om iedereen oprecht de ruimte te geven hebben we voor deze avond een onafhankelijke gespreksleider gevonden. We willen niet alleen een luisterend oor zijn, maar ook daadwerkelijk bezien wat we met de geopperde ideeën, in de verdere uitvoering van de besluiten kunnen doen. Laten wij elkaar daar als mens en gemeentelid van één en dezelfde Protestantse Gemeente van Tiel ontmoeten. Tijd en plaats van de bijeenkomst wordt nog bekend gemaakt.

Wim Wassink (voorzitter)