Werkgroep Groene Kerk Tiel Werkgroep Groene Kerk Tiel

Sinds het laatste bezoek aan de 'Groene Kerkendag' op 8 oktober 2016 in Ede zijn wij erg enthousiast geworden ons in te zetten om ook in Tiel de kerk te nomineren als Groene kerk.

Hiermee willen wij ons aansluiten bij de reeds meer dan 100 aangemelde groene kerken in Nederland. In onze regio zijn er al groene kerken in Houten, Leerdam, Kesteren, Culemborg, Nieuwegein en in Utrecht.
Als groene kerk hangt er dan straks aan de muur van onze kerk dan het bordje 'Wij zijn Groene Kerk'

Om “Groene kerk” te kunnen worden zal de protestantse gemeente Tiel,  duurzaam en bewust leven in woord en daad uit moeten dragen ( bijvoorbeeld via het kerkblad en de website) en jaarlijks een groen doel kiezen en dit uit werken. Voor de Protestante gemeente Tiel is ons eerste streven om de inkopen voor onze kerkelijke activiteiten ´groener´ te maken, zo mogelijk natuurlijk zonder extra kosten.
Bijvoorbeeld: In 2017 is het streven naar meer gebruikmaken van Fairtrade en biologische producten en willen we onze inkopen van kantoorbenodigdheden zo verantwoord mogelijk doen.

Doet u ook mee? Wil u hierover meer informatie?
Heeft u nu al groene ideeën voor ons om uit te voeren?
Heeft u contacten die wij kunnen benutten om groene doelen te kunnen realiseren?
Of anders kunt u rechtstreeks een van de werkgroepleden aanspreken.

Sjaan van de Werk, Jaap Baas, Cornel Kirpestein en Leen de Ronde