Geslaagd kinderkerstfeest

Geslaagd kinderkerstfeest
Op zondagmiddag 23 december was het kinderkerstfeest in en rond de Drumptse kerk. De kinderen hadden de hele middag geoefend om het kerstverhaal te kunnen uitbeelden in verschillende kersttaferelen. Het was regenachtig en daardoor moesten een deel van de tafereeltjes binnen worden gespeeld, maar het resultaat was fantastisch. Een grote groep ouders, opa's en oma en veel andere belangstellenden werden in 4 groepen verdeeld om zo de toer langs de verschillende taferelen te maken.We begonnen bij de soldaat van keizer Augustus, die de volkstelling aankondigde.


We gingen naar Jozef en Maria, die zich klaar maakten voor de reis naar Bethlehem.
Daarna kwamen we bij de tjokvolle herberg aan, waar de herbergier de mensen zelfs in de stal had ondergebracht.

 
De herders en de schapen waren op het veld en spraken over de drukte in Bethlehem.


Daarna kregen we de blijde boodschap van de engel over de geboorte van Jezus.
De koningen gingen op weg naar het koningskind met dure cadeaus.En tenslotte kwamen we in de stal, waar Jozef en Maria waren met het kindje Jezus in de voerbak.En de jonge kinderen gingen tenslotte muziek maken voor ons.Het was super georganiseerd door de kindernevendienstleiding en de kinderen speelden hun stukjes geweldig goed. Tussendoor was er koffie en thee met iets lekkers erbij. Het was een zeer geslaagde middag!
Dank aan iedereen die hier aan heeft bijgedragen (veel helpers voor het opzetten, de koffie, waxinelichtjes en andere hand- en spandiensten).

Alle foto's kunt u hier vinden/downloaden.
 
terug