Uitnodiging 15 september op Open Monumentendag in de St. Maartenskerk

Op de zondag 15 september kunt u een prachtige expositie bekijken van twee kunstenaars.
Kerk is geopend van 12:00 uur tot 17:00 uur.

Een reportage over Jac. P. Thijsse vormde voor fotografe Andrea Gulickx de aanleiding tot een experiment met de stroming van water, licht en landschap. Met een lange sluitertijd legde zij op poëtische wijze de beweging van de rivier de Waal vast, wat resulteerde in de expositie ‘De Waal Bewogen’. De stilte en dynamiek van het rivierenlandschap brachten ook een nieuwe stroming in haar werk op gang.

Tevens ziet u het bijzondere werk van Marja Grönloh. Zij creeërt met zelf geschept papier twee en drie dimensionale objecten. Marja is voortdurend op zoek naar mogelijkheden om met de meest uiteenlopende materialen variatie in haar werk aan te brengen. Een explosie van kleur en fantasie, en toch weet ze dit alles tot een harmonisch geheel samen te voegen.

Uiteraard is deze dag ook de toren geopend om met een gids te beklimmen. Om 12.15, 13.30 en 15.00 uur staat de torengids voor u klaar om u te vergezellen naar de top. En wilt u klimmen onder het genot van de vrolijke klanken van het carillon? De stadsbeiaardier demonstreert zijn werk tijdens de beklimming van 12.15u!
(€1,- p.p.; maximale groepsgrootte 10pers.; kinderen vanaf 10 jaar)