Verkoop Kerkgebouw Schaepmanstraat

‘De kogel is door de kerk’ wordt gezegd als er (meestal na lange tijd) een beslissing is genomen. Er wordt ook wel gezegd: de knoop is doorgehakt. Welnu, die knoop ís doorgehakt: we hebben de kerk aan de Schaepmanstraat verkocht!
En ook nog eens verkocht aan een goede partner en niet aan een projectontwikkelaar, maar aan een stichting met een maatschappelijke doelstelling, die als Sociaal Plein Tiel plaats biedt aan ons aller Inloophuis en aan het Toon Hermanshuis. Met andere deelnemers zijn nog gesprekken gaande die in een vergevorderd stadium zijn.
De nieuwe gebruikers kunnen van deze prachtige locatie gebruikmaken dankzij de stichting ‘van den heer Hoogendijk van Domselaar’, die als financier optreedt voor de exploitatie van het Sociaal Plein Tiel.
De Protestantse Gemeente Tiel (PGT) is erg blij met deze nieuwe bestemming voor de voormalige Gereformeerde Kerk aan de Schaepmanstraat. De kerkenraad van de PGT heeft dan ook op 21 januari 2020 unaniem ingestemd met de verkoop van dit gebouw.
Natuurlijk zullen in de komende tijd nog een aantal formele zaken moeten worden afgehandeld, maar zoals gezegd: Deze knoop is doorgehakt!

Watze Elgersma (scriba PGT)