PGT gaat zich aanmelden als Groene Kerk PGT gaat zich aanmelden als Groene Kerk

De Protestantse gemeente Tiel gaat zich binnenkort ook aanmelden als Groene Kerk. Onlangs heeft de werkgroep Groene kerk Tiel vanuit de Kerkenraad hiervoor groen licht gekregen.

Op 7 oktober 2017 zal de Protestantse Gemeente Tiel op de GroeneKerkendag in Amersfoort officieel als Groene Kerk worden aangemerkt. 
Dan hopen wij ook de bordjes “wij zijn een Groene Kerk” te ontvangen, om deze daarna later op geschikte plaatsen op te hangen.


PGT hoort dan ook bij die kerken in Nederland die kiezen voor duurzaam en bewust leven.

Namens de werkgroep Groene Kerk Tiel.

 
Groene kerkendag 7-10-2017 Groene kerkendag 7-10-2017


Op zaterdag 7 oktober wordt in Amersfoort voor de zesde keer de landelijke Groene Kerkendag gehouden. Thema van de dag is  Groen en Eerlijk. Duurzaamheid is immers meer dan alleen maar groene stroom of zonnepanelen er is deze dag ook veel aandacht voor bijvoorbeeld eerlijke handel en mensenrechten. Hoofdspreker in de ochtend is Adrian de Groot Ruiz, directeur True Price over de ware prijs van eerlijke producten.

Daarnaast presenteren nieuwe Groene Kerken zichzelf en hun initiatieven, verder is er een brede keuze aan workshops. O.a. over een de groene moskee, werken met de Groene Bijbel, duurzaamheid en mensenhandel, de eerlijke geldwijzer, duurzaamheid en monumentale panden etc. Ook is er nog een uitgebreide informatiemarkt.
Meer informatie en aanmelden: www.groenekerken.nl

 
Werkgroep Groene Kerk Tiel Werkgroep Groene Kerk Tiel

Sinds het laatste bezoek aan de 'Groene Kerkendag' op 8 oktober 2016 in Ede zijn wij erg enthousiast geworden ons in te zetten om ook in Tiel de kerk te nomineren als Groene kerk.

Hiermee willen wij ons aansluiten bij de reeds meer dan 100 aangemelde groene kerken in Nederland. In onze regio zijn er al groene kerken in Houten, Leerdam, Kesteren, Culemborg, Nieuwegein en in Utrecht.
Als groene kerk hangt er dan straks aan de muur van onze kerk dan het bordje 'Wij zijn Groene Kerk'

lees meer »
 
GroeneKerken nieuwsbrief zomer 2017 GroeneKerken nieuwsbrief zomer 2017

Groen de zomer in

Nr. 19 Start van de zomer 2017 - Een nieuwsbrief van Kerk in Actie en Tear over de Groenekerkenactie. De Groenekerkenactie richt zich op alle geloofsgemeenschappen die werken aan het behoud van de schepping.

In deze 19de nieuwsbrief kondigen we onze jaarlijkse Groene kerkendag aan! Daarnaast nieuws uit het land. Maak kennis met Atie de Vos, of bezin over als dat bordje Groene Kerk er al even hangt.

lees meer »
 
Pinksteren 4 juni 2017: Voor een langere adem... Pinksteren 4 juni 2017: Voor een langere adem...

De Pinksterviering op zondag 4 juni 2017 zal een gezamenlijke dienst van de gehele PG Tiel zijn, die gehouden wordt in de Sint Maartenskerk.

In het verlengde van onze Pinksterviering wordt u bij de Maartenskerk deze duurzame bevrijding als concrete fairtrade-producten ook aangeboden na de dienst.

Ds. Leen de Ronde

lees meer »
 
GroeneKerkendag 2016: een veelzijdig, duurzaam feestje

GroeneKerkendag 2016: een veelzijdig, duurzaam feestje

Niet een rode, maar een groene loper kleurt de entree van de Ontmoetingskerk in Ede. Ballonnen sieren de voordeur en wie goed luistert, hoort buiten al flarden van de zangkunsten van koor Ha Kol Tsa Ier.
Iedereen die binnenkomt ontvangt een fairtrade kopje Kaarskoffie en een bloembol in een duurzaam papieren zakje. Het is zaterdag 8 oktober en het is feest. De GroeneKerkendag viert haar vijfjarige jubileum en verwelkomt vandaag de 100e groene kerk.
Klik hier voor meer informatie op groenekerken.nl

 
Kerk en Milieu Nederland

Kerk en Milieu Nederland

Achtergrond kerk en milieu
Vanuit hun christen-zijn houden een aantal organisaties zich bezig met (kerk)grensoverschrijdende onderwerpen als klimaatverandering, zorg voor de schepping en levensstijl. De projectgroep Kerk en Milieu, van de Raad van Kerken in Nederland, bracht ze samen in het Interkerkelijk Milieu Netwerk, een platform voor ontmoeting, wederzijdse inspiratie, samenwerking en afstemming.

Klik hier om naar de landelijke website te gaan van Kerk en Milieu.

 
Interessante films Interessante films

lees meer »
 
Andere activiteiten die we al hebben gedaan... Andere activiteiten die we al hebben gedaan...
 

lees meer »