Jeugdwerk Protestantse Gemeente Tiel Jeugdwerk Protestantse Gemeente Tiel
De kerk is ook een plek voor kinderen en jeugdigen.
Zij hebben hun eigen belevingswereld. Wij proberen daarbij aan te sluiten en hen handen en voeten te geven om uiting te geven aan hun geloofsbeleving.
Onze gemeente verzorgt allerlei activiteiten voor verschillende leeftijden.

Voor de allerkleinsten is er de kindercrèche. Maar eenmaal groot genoeg om deel te nemen aan de eredienst vieren ze die op hun eigen manier mee.
Tijdens de dienst is er een kort moment waarop het thema van de dienst wordt uitgelegd door de predikant. Daarna gaan de kinderen naar hun eigen ruimte en gaan ze met het thema aan de slag.

Een paar maal per jaar zijn er ook thema diensten, speciaal voor de kinderen, zoals Sint Maarten of het Kerstfeest.

Andere activiteiten die voor kinderen en jongeren worden georganiseerd zijn het kinderleerhuis, kinderkoor, theater, bijbelkring, tienergroep, filmavonden en een praatgroep voor jongeren.

Jeugdorkest

Met het jeugdorkest maken we samen muziek bij bijzondere kerkdiensten.
Voor wie? Voor iedereen die een instrument bespeelt en noten kan lezen. Ook als je net op les zit, kun je meedoen.
Wanneer? Bij bijzondere kerkdiensten.
Contactpersoon: Dieuwertje Verzaal jeugdorkest@pgtiel.nl

Beleidsplan jeugdwerk Tiel

Kinderen en jongeren zijn belangrijk. Op allerlei manieren wordt geprobeerd om jongeren actief te betrekken bij het “gemeente-zijn”. Hoe we jongeren betrekken bij kerk en geloof levert ook voortdurend vragen op.

Dit is de inleiding van het "beleidsplan jeugdwerk Tiel" dat is gemaakt door de taakgroep jeugd en gezin. U kunt het beleidsplan HIER vinden.