RegioTV - Noodklokken voor klimaat RegioTV - Noodklokken voor klimaat

Regioflits - Noodklokken voor klimaat De kerken doen mee aan een landelijke actie van Greenpeace. Die wil met 'Noodklok voor het Klimaat’ de opwarming van de aarde onder de aandacht brengen. Van de Grote Kerk in Apeldoorn tot de Sint Maartenskerk in Tiel en de Abdij Koningsoord in Oosterbeek. In Gelderland was op zeventig plekken het klokgelui te horen. In heel Nederland werden om twee minuten voor twaalf op ruim 250 plekken de klokken geluid. Behalve kerken deden ook gemeenten, beiaardiers en moskeeën mee.

Geplaatst door RegioTV Tiel op Zaterdag 1 december 2018

 
Luiden noodklok voor het klimaat in Tiel eo

Luiden noodklok voor het klimaat in Tiel eo

Op zaterdag 1 december wordt om twee minuten voor twaalf door heel het land de noodklok geluid voor het klimaat. Wij doen mee aan dit initiatief van Greenpeace, net als een groot aantal kerken en instellingen in heel Nederland. Daarmee geven we een gezamenlijk signaal, vlak voor de internationale klimaattop in Polen. Gedurende twee minuten laten we samen horen dat het nu tijd is voor actie om gevaarlijke klimaatverandering te voorkomen. Nederland moet voorop lopen en zorgen dat we onder de anderhalve graad opwarming blijven.
 

 
December 2018 Klimaattop in Katowice, Polen December 2018 Klimaattop in Katowice, Polen


De gevolgen van de wereldwijde klimaatverandering worden steeds zichtbaarder en verwoestender. Elke minieme toename van de gemiddelde temperatuur speelt een rol en het beperken van de gemiddelde mondiale opwarming tot maximaal 1.5°C is van fundamenteel belang. Het overschrijden van deze drempel zal tot een gevaarlijke, instabiele situatie leiden.

De klimaattop in Katowice, Polen (COP24) eind dit jaar kondigt zich aan als de belangrijkste top sinds COP21. Afspraken over de implementatie van het Akkoord van Parijs - die de effectiviteit ervan kunnen maken of breken - moeten op COP24 afgerond worden. Bovendien staat de eerste dialoog over ambitie op de agenda, het startschot van de vijfjaarlijkse ambitieverhoging zoals afgesproken in Parijs.

De internationale klimaatfinanciering belooft opnieuw het grote discussiepunt te worden in de onderhandelingen. Constructieve antwoorden op de openstaande vragen over de klimaatsteun aan ontwikkelingslanden, zijn onmisbaar om van de klimaattop in Polen ook op andere vlakken het succes te maken dat het klimaat nodig heeft.

Klik hier voor meer informatie
Interessante opinie link

 
21 oktober Groene Kerk - Filmmiddag

21 oktober Groene Kerk - Filmmiddag

Filmkeuze is deel 2 van Al Gore:
An Inconvenient Sequel: Truth To Power (2017)

Inloop 14:00 uur | Start film: 14:30 uur | Locatie: Drumptse Hof (de Balije 1, 4003 GA Tiel)
S.v.p. aanmelden via:

Dit is een activiteit van de werkgroep Groene Kerk

lees meer »
 
Tielse kerken willen ‘Groene kerk’ zijn

Tielse kerken willen ‘Groene kerk’ zijn


Op de zondag tussen de Dag van de duurzaamheid (10 okt,) en Wereldvoedseldag (16 okt.) hebben de Tielse kerken – Katholiek en Protestants - een gezamenlijke Oogstdienst gehouden in de St. Dominicuskerk, waarin pastor Ed v.d. Moosdijk en ds Leen de Ronde voorgingen.

Behalve dank-zegging voor het goede dat de aarde heeft voortgebracht, stond de dienst in het teken van bezinning op een duurzame levenswijze, die gericht is op ‘zijn’ in plaats van ‘hebben’, met een Joodse loofhut als symbolische uitdrukking hiervan.
Tussen 5 en 11 oktober was dit jaar het Loofhuttenfeest.
 

lees meer »
 
Film over Groene kerken Film over Groene kerken

 
Kerk en Milieu Nederland

Kerk en Milieu Nederland

Achtergrond kerk en milieu
Vanuit hun christen-zijn houden een aantal organisaties zich bezig met (kerk)grensoverschrijdende onderwerpen als klimaatverandering, zorg voor de schepping en levensstijl. De projectgroep Kerk en Milieu, van de Raad van Kerken in Nederland, bracht ze samen in het Interkerkelijk Milieu Netwerk, een platform voor ontmoeting, wederzijdse inspiratie, samenwerking en afstemming.

Klik hier om naar de landelijke website te gaan van Kerk en Milieu.

 
Interessante films Interessante films

lees meer »
 
Andere activiteiten die we al hebben gedaan... Andere activiteiten die we al hebben gedaan...
 

lees meer »