Beste bezoeker,

Hartelijk welkom op de website van de Protestantse Gemeente Tiel.
Een open geloofsgemeente in beweging, met oog en oor voor elkaar en onze samenleving.
Deze website geeft u een indruk over de mogelijkheden die de kerk biedt, of wat onze gemeenschap voor u zou kunnen betekenen.

wekelijks pastoraal inloopspreekuuur

Vanaf 25 april is er wekelijks een pastoraal inloopspreekuuur op donderdag van 10.00 tot 12.00 uur in de Drumptse Hof, Balije 1, 4003 GA Tiel.
Elke week is er een predikanten aanwezig.
Het is voorlopig een proef tot aan de zomervakantie op 20 juli.

Boekenkring over 'de Trooster'

Donderdag 25 april 2019
Boekenkring over 'de Trooster'

Locatie: Drumptse Hof, Balije 1, 4003 GA Tiel
Tijdstip: 20:00 uur

Boekenkring over 'de Trooster' van Esther Gerritsen.

Graag opgave vooraf

Pastorale avond over dementie Pastorale avond over dementie

Dinsdag 7 mei 2019
Locatie: Drumptse Hof
Tijdstip: 19:30 uur inloop; aanvang 20:00 uur

Pastorale avond over dementie.
Aart van Drie, geestelijk verzorger op Vrijthof.

Jaarrekening diaconie 2017

De jaarrekening van 2017 van onze diaconie was al beschikbaar; er is nu een update waar ook de gegevens van het inloophuis bijgevoegd zijn. U kunt deze hier vinden. Deze publicatie voldoet aan de ANBI richtlijnen.
Voor vragen kunt u per email terecht bij de penningmeester van de diaconie, dhr. Jur van den Akker.

Gratis Veertigdagentijdkalender

Leef toe naar Pasen, feest van een nieuw begin. Bestel de gratis veertigdagentijdkalender.

In de veertigdagentijd leven we toe naar Pasen, feest van een nieuw begin. Jezus’ liefde leert ons dat we steeds weer een nieuwe start kunnen maken en Zijn liefde mogen delen met anderen. De veertigdagentijdkalender 2019 daagt u uit tot bezinning in de 40 dagen op weg naar Pasen. ´Een nieuw begin´ is de rode draad door alle dagen. De kalender biedt tevens nieuwe vormen om invulling te geven aan de vastentijd, bijvoorbeeld door te vasten van snoep, sociale media of vlees.
Vraag de kalender nu gratis aan.
(https://www.protestantsekerk.nl/veertigdagentijdkalender)

Sint Maartenskerk Tiel: de geschiedenis herleeft Sint Maartenskerk Tiel: de geschiedenis herleeft

Voor komende zomer wordt duidelijk op welke manier de Sint Maartenskerk behouden kan blijven voor Tiel. De Protestantse Gemeente Tiel (PGT) heeft in de afgelopen periode diverse mogelijkheden onderzocht voor herbestemming en een betere exploitatie van het gebouw. Hierbij zijn echter weinig kansrijke initiatieven ontstaan. Dit is zorgwekkend, omdat het voor de PGT onmogelijk is de hoge kosten van het gebouw in de toekomst op te kunnen brengen.

Facebook en de PGT

Bezoek ook eens de Facebook pagina van de Protestantse Gemeente Tiel.
Daar zijn bijvoorbeeld onlangs filmpjes geplaatst over de heropening van het Inloophuis en het Noodklok luiden voor het klimaat.