Welkom

Welkom
Beste bezoeker,

Hartelijk welkom op de website van de Protestantse Gemeente Tiel.
Een open geloofsgemeente in beweging, met oog en oor voor elkaar en onze samenleving.
Deze website geeft u een indruk over de mogelijkheden die de kerk biedt, of wat onze gemeenschap voor u zou kunnen betekenen.
 
Benoeming opbouwwerker rond Benoeming opbouwwerker rond
Met groot genoegen deelt de kerkenraad u mee dat er in de afgelopen 5 dagen, geen bezwaar vanuit de gemeente is gekomen tegen de benoeming van mw. Lyska van der Elst-Warner. Daarom heeft Frank de Haan, als voorzitter van het CVK, haar vrijdagmorgen 7 augustus gebeld met het bericht dat haar benoeming rond is.
Lyska heeft 2 maanden opzegtermijn bij haar oude werkgever, Ziekenhuis de Gelderse Vallei in Ede, zodat zij rond half oktober in Tiel kan beginnen voor een periode van 3 jaar.
We verheugen ons op haar komst en hopen met elkaar op een plezierige en vruchtbare samenwerking.
Namens de kerkenraad
Frank de Haan en ds Mieke Bregman (ivm vakantie van voorzitter en scriba)
 
Eindelijk weer naar de kerk!

Eindelijk weer naar de kerk!
Na bijna 5 maanden verstoken te zijn van de wekelijkse zondagse samenkomsten is de kerkenraad verheugd u te kunnen meedelen dat vanaf zondag 2 augustus 2020 de kerkdiensten weer van start zullen gaan, zij het in aangepaste vorm. Bij ''Lees meer" kunt u de spelregels lezen die op de diensten van toepassing zijn.

Zolang van overheidswege de restrictie van minimaal 1.5 meter afstand van kracht is, zullen de diensten in de St. Maartenkerk worden gehouden, daar is voldoende ruimte.

Wij zien er naar uit om u op 2 augustus weer te mogen verwelkomen in de zondagse eredienst!
lees meer »
 
Even wuiven misschien…? Even wuiven misschien…?
Klik op het plaatje om te kijken...
 
Collecteren zonder collectezak, het kan!

Collecteren zonder collectezak, het kan!
Collecteren zonder collectezak, het kan!
De diaconale collectedoelen en onze eigen CvK hebben uw steun nog steeds hard nodig.
lees meer »
 
Een bijzondere tijd...

Een bijzondere tijd...

Contact als beloning?

Hoe langer hoe moeilijker wordt het om de afstand vol te houden, die de corona-crisis van ons vraagt. Overal om ons heen wordt de roep om versoepeling groter. En er wordt versoepeld. Wat enkele weken geleden nog ondenkbaar leek wordt ineens wel mogelijk. Het één lijkt het gevolg van het andere. Als er in de vliegtuigen weer van alles mogelijk is, dan moet dat ook maar in de bus en in de trein kunnen. Scholen moeten weer open, maar ook alle soorten sport en vakantieparken. En gelukkig kan het ook, tenminste op dit moment. Dat dacht men trouwens op andere plekken. Maar sneller dan je had verwacht kan het gevaar weer terug zijn.

 

lees meer »
 
Online kerkdiensten

Online kerkdiensten
Vanaf eind maart zijn we begonnen met het opnemen van kerkdiensten. Een deel van de diensten kunt u nog terugkijken. De laatste kerkdienst vindt u altijd op de homepage. De voorgaande opgenomen kerkdienst kunt u vinden op de pagina "opgenomen kerkdiensten", onder het menu "Vieren" (bovenaan de pagina).
 
Leegte

Leegte
 
Wekelijks pastoraal telefonisch spreekuuur

Wekelijks pastoraal telefonisch spreekuuur
Op donderdagmorgen van 9.00-10.00 uur zit een van de predikanten bij de telefoon om uw vragen, opmerkingen of wensen te horen. Natuurlijk kunt u ook een ander tijdstip kiezen om ons te bereiken, maar op dat uur is dat zeker.
Elke week zetten we in de Zondagsbrief en de agenda van deze website welke predikant er die week te bereiken is.
 
Facebook en de PGT

Facebook en de PGT
Bezoek ook eens de Facebook pagina van de Protestantse Gemeente Tiel.
https://www.facebook.com/PGTiel/
 
Smartphone of tablet? Smartphone of tablet?
lees meer »