Onderdelen van een kerkelijke gemeente Onderdelen van een kerkelijke gemeente
Een kerkelijke gemeente bestaat vanuit financieel oogpunt eigenlijk uit 2 onderdelen: de kerkrentmeesters en de diakenen.

De diakenen zorgen voor "het dienen van de naasten", dichtbij en ver weg.

De kerkrentmeesters gaan heel kort gezegd over de (kerk)gebouwen en de salarissen van de betaalde medewerkers, zoals de predikanten en kerkelijk werker.

Beide onderdelen hebben hun eigen financiën. Op de pagina's van de kerkrentmeesters en diakenen kunt u de begrotingen en jaarverslagen vinden, waaraan het geld uitgegeven wordt.

De Protestantse Gemeente Tiel is een  "Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI)" en giften aan onze kerkelijke gemeente zijn daarom aftrekbaar van de belasting; op onze ANBI pagina kunt u onze ANBI gegevens vinden.
 
 
Betalingen per iDEAL Betalingen per iDEAL
U kunt betaling aan de kerkrentmeesters voor actie Kerkbalans of een vrijwillige gift per iDEAL betalen. Dit verloopt via de SKG waar onze bankrekeningen zijn ondergebracht.

Met DEZE LINK komt u op een pagina van SKGcollect, buiten onze eigen website, vanwege de iDEAL koppeling. Hier kunt u veilig uw bestelling plaatsen en afrekenen.
 
Ook uw bijdrage voor actie Kerkbalans kunt u hier overmaken.
 
Collectebonnen

Collectebonnen
Voor de Protestantse Gemeente Tiel kunt u collectebonnen bestellen. Deze bonnen kunt u gebruiken voor alle collecten in onze kerken. Dit is handig omdat u hiermee niet op zoek hoeft naar kleingeld op zondagochtend. Bovendien kan het fiscaal aantrekkelijk zijn.
U kunt HIER uw collectebonnen bestellen en betalen. U komt op een pagina van SKGcollect, waar wij onze bankrekeningen hebben en waar u via een iDEAL koppeling kunt betalen. De collectebonnen worden normaal gesproken binnen een week bij u thuisbezorgd.
 
Giften Giften
Natuurlijk stellen wij het op prijs als u één of meer van onze diaconale doelen met een gift ondersteunt. Eenmalige of periodieke giften, die u aan onze diaconie doet zijn fiscaal aftrekbaar. Verder geldt een fiscale vrijstelling van het afdragen van schenk- en erfbelasting over ontvangen giften, legaten en nalatenschappen.
 
lees meer ยป