Adventsconcert "Magnificat" Tiels Madrigaal Koor zonder publiek

‘Magnificat’ is de titel van het concert, dat het Tiels Madrigaal Koor o.l.v. Gonny van der Maten op 12 december zou geven in de Sint Maartenskerk te Tiel. Het koor zingt wel, maar zonder publiek.
Het concert wordt coronaproof opgenomen en is daarna via een link op de website van het koor te beluisteren.
Op welke manier dat gebeurt, was bij het aanleveren van dit artikel nog niet duidelijk. Raadpleeg daarom de website www.tielsmadrigaalkoor.nl

Drie Magnificats zullen die middag klinken: van de Nederlandse componist Andriessen (Latijnse tekst) en de Engelse componisten Stanford en Purcell. Drie totaal verschillen stijlen, maar alle drie indrukwekkend.
Daarnaast zijn werken te beluisteren van Praetorius, Reger, Sweelinck, Schütz, Elgar, Gardner, Scott-Burt en Willcocks.

Jonathan Kooman zorgt bij een aantal stukken voor de orgelbegeleiding, zowel op het imposante Bätz-Witte orgel als op het kistorgel. Dit laatste instrument is aan het TMK overgedragen door het verzorgingshuis ‘De Vier Gravinnen’. Op de website van het koor is over dit orgel interessante informatie te vinden.
Jonathan zal ook nog drie solostukken spelen, waarvan één op het kistorgel.