Verzamel vanaf nu bloemenzaden voor de bijen om het volgend jaar goed door te komen Verzamel vanaf nu bloemenzaden voor de bijen om het volgend jaar goed door te komen

Is het niet mooi, dat wij met ons allen de bijen en andere insecten kunnen helpen?
Dat kan door vanaf nu zaden te gaan verzamelen en deze met elkaar uit te wisselen na de Oogstdienst op 20 oktober. Enkele voorbeelden van bloemen die voor bijen aantrekkelijk zijn: rode klaproos, blauwe korenbloem, zonnebloem, lupine, Oost-Indische kers, koriander, dille én natuurlijk nog veel meer. Alle bloemenzaadjes zijn welkom.

De gezamenlijke werkgroep Groene Kerk Protestantse Gemeente Tiel en de Dominicuskerk Tiel wil deze zaden na de Oogstdienst op 20 oktober in de Dominicuskerk uitdelen aan de belangstellenden.

Het is heel eenvoudig om zaden te oogsten en wij vragen u deze zaden te verzamelen en in een zakje te doen. Graag met een beschrijving erbij of de naam van de plant.
Vanaf deze tijd van het jaar komen er namelijk veel bloemenzaden in alle soorten vrij.
Ze staan in de tuin, in de berm langs de straat, op het veld of elders in de natuur in en rond Tiel.

Geef deze zaden af in een van de kerken, bij iemand van de werkgroep Groene Kerk of neem deze mee naar de Oogstdienst.

Wij zien u graag op zondag 20 oktober bij de Oogstdienst.
Het belooft een mooie en inspirerende viering te worden.

Namens de Werkgroep Groene Kerk